OLUŞTURULMA TARİHİ 22 Mayıs 2023, Pazartesi 16:20
GÜNCELLEME TARİHİ 22 Mayıs 2023, Pazartesi 16:20
PAYLAŞ

Tahmini dk okuma

UNSTOPPABLE

 

Sezon başından beri oyun anlayışını rakip ayırmaksızın sahaya yansıtan Vincenzo Montella'nın Adana Demirspor'u ve Şenol Güneş ile eski başarılı günlerine döneceği sinyalini istikrarlı galibiyet serisi ile gösteren Beşiktaş. Belkide kalan kısa lig fikstürü içinde futbolseverleri en çok heyecanlandıran bu maç geride kaldı. Peki neler gördüm, neleri not ettim?

  Beşiktaş'ın son 10 maçlık gelişimi ve sahada yapabildiklerinin ulaştığı nokta, taraftarlara iki farklı duyguyu aynı anda yaşattığını önceki yazılarımda belirtmiştim. Gelecek sezona dair heyecan uyandıran Beşiktaş, aynı zamanda keşke daha önce takım Şenol Güneş' e emanet edilmiş olsaydı, demekten kendilerini alamıyor. Bu düşüncelerin sebebi sahada istikrarlı bir şekilde devam eden oyunun gelişimi.

  Ara transfer dönemini bugün sahadaki katkı açısından baktığımızda başarılı geçiren Beşiktaş, sahada skoru ve en önemlisi oyunu değiştirecek kaliteye ulaşmış görünüyor. Öyle ki A planı işlemediği Galatasaray maçına benzer bir B planıyla Adana deplasmanından alınının akıyla çıkmasını başardı Şenol Güneş ve öğrencileri. Amir - Salih - Gedson üçlüsü ile başlayan saha dizilimi B planı çerçevesinde, Gedson'un sol çizgiye yakın konumlanması ve Redmond'un ortasayaha eklemlenmesi ile Galatasaray maçında olduğu gibi sonuç veren bir çözüm tercihi oldu. Gedson'un sol iç ve sol çizgiye hakim pozisyona geçmesi, Cenk Tosun ve Aboubakar'ın ileri uçta yakın oynaması anlamına geliyor. Forma giydikleri ilk günden itibaren telepatik olarak müthiş bir uyum yakalamış olan bu ikili, lig ölçeğinde savunmalar için çok büyük problem yaratıyor. Hele Aboubakar'ın Arabistan rehavetini atlatmış olduğunu gördükçe önümüzdeki sezon için Beşiktaş'ın ciddi bir şampiyonluk adayı olduğunu öngöremeyenlere  Aboubakar'ın antrenmanda taktığı gözlüğü kullanmalarını tavsiye ediyorum.


  Beşiktaş'ın oyunu gelişiyor fakat hakem hataları da devam ediyor. İlk devre Cenk Tosun'a kaldırılan taban tehlikeli hareketti. Devamında Badou Ndiaye ceza sahasında el ile oynadı. Beşiktaş maçlarında hakemlerin bazı pozisyonlar için tutumları ciddi anlamda can sıkmaya başladı. Gedson ligin açık ara en çok foul'e maruz kalan oyuncusu, buna nazaran ligde rakiplerine en az kart çıkan takımlardan birisi Beşiktaş. Futbol'un sevk ve idaresinden anlamadıklarını sezon başından beri birçok kararları ile ispat eden Federasyon ve kurulları umarım lahana turşusundan anlıyorlardır.