"TFF'nin kararına uyulması gerektiğini düşünüyorum"

VavaCars Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Andrea Pirlo açıklamalarda bulundu

"TFF'nin kararına uyulması gerektiğini düşünüyorum"
OLUŞTURULMA TARİHİ 29.03.2023 17:31
SON GÜNCELLEME 29.03.2023 17:31
😃
0
😂
0
😍
0
😮
0
😠
0
😢
0

VavaCars Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Andrea Pirlo, takımına odaklanmış durumda olduğunu belirterek, "Sözleşme konusunu sezon sonunda konuşacağız. Tek hedefimiz takımımızı en iyi seviyeye çıkarmak." dedi.

 

Türkiye Futbol Federasyonu Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleşen antrenman öncesinde açıklama yapan Pirlo, İtalyan basınında Beşiktaş'ta başkan adayı olması beklenen isimlerden birisinin kendisine teklif yapmasıyla ilgili haber çıkması hakkında, "Bununla ilgili bir şey bilmiyorum. Sadece Karagümrük’e odaklanmış durumdayım. Başka bir takımla ilgili haberleri dinlemiyorum. Bu seneyi en iyi şekilde bitirmeye odaklanmış durumdayım." diye konuştu.

 

Fatih Karagümrük'ün kendisine sözleşme uzatma teklifi hakkında da açıklamalarda bulunan İtalyan teknik adam, "Başkanla bir konuşma yaptık. Bu konu da geçti. Sadece takımıma ve bu seneyi en iyi şekilde tamamlamaya konsantreyim. Sözleşme konusunu sezon sonunda konuşacağız. Tek hedefimiz takımımızı en iyi seviyeye çıkarmak." dedi.

 

- "Türkiye'de direkt oynanan hızlı bir futbol var"

 

Spor Toto Süper Lig'de pazartesi günü deplasmanda oynayacakları İstanbulspor maçı hakkında değerlendirmeler yapan Andrea Pirlo, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Önemli bir maç olacak. Ligde kalmak isteyen ve bunun için savaşan bir rakip var karşımızda. Biz de iyi bir dönemden geçiyoruz, 10 maçtır kaybetmiyoruz. Fiziksel ve mental olarak iyi bir ritmimiz var, bunu kaybetmek istemiyoruz. Milli ara sürdürülebilirlik konusunda biraz sıkıntı oluşturdu ama en iyi şekilde hazırlanarak bu maçı kazanmak istiyoruz."

 

Türk futbolu hakkındaki görüşleri de sorulan Andrea Pirlo, şunları söyledi:

"Maçları izlerken çok eğleniyorum. Futbol evrensel. Tabii ki iyi ve eksik yanları da var. Ben de bunları alıp kendime göre şekillendiriyorum. Türkiye’de direkt oynanan hızlı bir oyun var. Biz de bunu daha farklı şekilde oynamaya çalışıp kendi mantalitemizi sahaya yansıtmak istiyoruz. İlk etapta biraz zorlansak da istediğimiz oyun gücü ve ritmine ulaştık. İyi maçlar çıkarıyoruz. Ligdeki her şeyi kendi futbol gücümüzle birleştirmeye çalışıyoruz."

 

- "Levent Mercan ve Rayyan Baniya'nın parlak gelecekleri var"

 

Takımın genç oyuncuları Levent Mercan ve Rayyan Baniya'nın transfer konusunda birçok takımla adı geçmesi üzerine de açıklama yapan Pirlo, "Ben başkan değilim, teklifleri bilemem. Kendileri iyi işler çıkarıyorlar. Sezon başında ufak bir zorluk yaşadılar ama bunu da attılar üzerlerinden. Gelişime açık ve parlak gelecekleri olduklarını düşünüyorum. İyi de performans sergiliyorlar ve önemli olan bu. Bunu da devam ettirmelerini istiyorum." diye konuştu.

 

- "TFF'nin kararına uyulması gerektiğini düşünüyorum"

 

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) Gaziantep FK ve Hatayspor hakkında aldığı kararı desteklediğini de kaydeden Pirlo, "Bir kural var ve buna uyulması gerektiğini düşünüyorum. Üzerinden de çok zaman geçti. Tekrar gündeme getirilmesiyle karar almak çok kolay olmayabilir." dedi.

YORUMLAR