Dani Alves, güvenlik gerekçesiyle başka cezaevine alındı

Barselona şehrinde cinsel saldırı suçlamasıyla 20 Ocak'ta tutuklanan Dani Alves'in güvenlik gerekçesiyle başka bir cezaevine nakledildiği bildirildi.

Dani Alves, güvenlik gerekçesiyle başka cezaevine alındı
OLUŞTURULMA TARİHİ 23.01.2023 19:14
SON GÜNCELLEME 23.01.2023 19:14
😃
0
😂
0
😍
0
😮
0
😠
0
😢
0

Barselona kentinde cinsel saldırı suçlamasıyla 20 Ocak'ta tutuklanan Brezilyalı futbolcu Dani Alves'in güvenlik gerekçesiyle başka bir cezaevine nakledildiği bildirildi.


İspanyol basınının, futbolcunun 3 gündür bulunduğu Brains 1 adlı cezaevinin yetkililerinden aldığı bilgilere göre, Alves güvenlik gerekçesiyle bu sabah Brains 2 cezaevine nakledildi.

 

Futbolcunun, 200 kadar mahkumun olduğu Brains 1'de duş gibi çok sayıda ortak alanların olmasından dolayı güvenlik kaygısı duyduğu, "normal bir sürecin işletildiği" ve 80 mahkumun olduğu, tek kişilik hücrelerin bulunduğu Brains 2'ye götürüldüğü ifade edildi.

 

Alves'i yeni cezaevinde psikolog ve doktor dışında avukatıyla da görüşeceği bilgisi verildi.

 

Barselona kentindeki bir diskoda 30 Aralık 2022 gecesi 23 yaşındaki bir kadına cinsel saldırıda bulunmakla suçlanan Alves, 20 Ocak'ta Meksika'dan Barselona'ya gelmesinin ardından gözaltına alınmış ardından çıkartıldığı mahkemede hakimin kararıyla kefaletsiz geçici tutuklanmıştı.

 

İspanyol basınının çok yakından takip ettiği olayda, 2 Ocak'ta Barselona'da karakola giderek Alves hakkında suç duyurusunda bulunan kadının, herhangi bir şekilde futbolcudan tazminat istemediği, sadece cezasını çekmesini istediği iddia ediliyor.

 

Alves'in ise polise ve mahkemeye verdiği toplam üç ifadede farklı cevaplar verdiği, ilk kadını tanımadığını, sonrasında barda tanıştığını ancak suçlamaların doğru olmadığını, son olarak da kadının gelerek kendi kucağına oturduğunu söylediği ileri sürülüyor.

 

Video görüntülerinin ve şahitlerinin kadının suçlamasını doğrulayan yönde olduğu İspanyol gazetelerinde yazarken, Alves'in avukat değiştirdiği ve yeni bir ifade vermek için mahkemeye başvurduğu belirtiliyor.

 

İspanya'daki mevcut yasalara göre Dani Alves'in 1 ila 12 yıl hapis cezası alma ihtimali bulunuyor.

YORUMLAR